AddThis disabled due to cookie consent.
 • Raamdecoratie op maat!
 • Vakkundig advies
 • Inspiratie
 • Inmeten en monteren

Tips voor onderhoud van raamdecoratie

Wil je weten wat je moet doen om onze raamdecoratie te onderhouden? Bekijk hier de onderhoudsinstructie. Zo blijft je raamdecoratie nog langer mooi. Neem bij twijfel altijd contact met ons op.


Rolgordijnen

Een rolgordijn van polyester (PES), Trevira CS of ecologisch polyester (Eco-PES) kun je reinigen door het af te nemen met een licht vochtige doek. De overige stoffen kun je reinigen met een zachte borstel of plumeau. Gebruik altijd een niet-synthetisch wasmiddel en lauwwarm water. Vermijd schrobben of hard wrijven, hierdoor beschadig je de beschermlaag van je rolgordijn. Let op:

 • Decoratieve accessoires zoals ringen en houten onderlatten mogen niet in aanraking komen met water.
 • Stoffen die voorzien zijn van een gemetalliseerde coating mogen alleen droog gereinigd worden om beschadiging te voorkomen.


Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn te reinigen door ze voorzichtig af te borstelen met een zachte borstel. Houd er rekening mee dat de stof zeer gevoelig is.


Horizontale jaloezieën

Je horizontale jaloezie van hout, kunststof of aluminium kan je in gesloten stand eenvoudig afborstelen met een zachte borstel. Je kunt ook een stofzuiger met opzetborstel op de laagste stand gebruiken. Als de lamellen sterker vervuild zijn, kan je deze afnemen met een vochtige doek. Pas wel op voor de ladderkoorden of ladderbanden, deze zijn kwetsbaar.


Let op: zorg dat de bovenbak aan de binnenzijde niet nat wordt.


Plissé- en dupligordijnen

Informatie over het onderhouden van je plissé of dupligordijn vind je in het wasvoorschrift dat je bij het plissé- of dupligordijn ontvangt. Twijfel je of jouw plissé- of dupligordijn gewassen kan worden, neem dan geen risico en vraag advies aan Nils Homestore


Let op: dit is niet mogelijk bij verduisterende dupligordijnstoffen en bij gemetalliseerde plisségordijnen. Deze mogen absoluut niet nat worden!


Verticale jaloezieën

Alle stoffen lamellen kunnen gewassen worden in een handsopje. Er zijn ook stoffen lamellen die in de wasmachine kunnen. Twijfel je of jouw stoffen verticale jaloezieën in de wasmachine kunnen, neem dan geen risico en vraag advies aan Nils Homestore. Kunststof en aluminium lamellen kunnen met een vochtige doek worden afgenomen.


Vouwgordijnen

De stoffen kunnen gereinigd worden volgens het wasvoorschrift dat op ieder vouwgordijn te vinden is. De wasvoorschriften zijn ook te vinden op de stofstalen.

Volg voor het wassen de volgende stappen:


 1. Verwijder de baleinen van het vouwgordijn.
 2. Haal de koorden van het vouwgordijn los.
 3. Maak de stof los van de bovenbak.


Gordijnen

In elk gordijn zit een wasvoorschrift, waarop je kunt vinden hoe je de stof van je gordijn kunt reinigen. Volg voor het wassen de volgende stappen:


 1. Verwijder de haken van het gordijn.
 2. Hang het gordijn na het wassen altijd nat op.


Vlinderjaloezieën

Vlinderjaloezieën zijn te reinigen met een plumeau of licht vochtige doek. Vermijd in het laatste geval hard wrijven en gebruik geen schoonmaakmiddel.


Paneelgordijnen

Voor regelmatig onderhoud kun je de stof van je paneelgordijn schoonmaken met een zachte borstel of plumeau. Als de stof zwaarder vervuild is, kan je de stof voorzichtig reinigen met een licht vochtige doek. Gebruik altijd een niet-synthetisch wasmiddel en lauwwarm water. Vermijd schrobben of hard wrijven, hierdoor beschadig je de beschermlaag van je paneelgordijn. Let op:


 1. Decoratieve accessoires zoals aluminium onderlatten mogen niet in aanraking komen met water.
 2. Stoffen die voorzien zijn van een gemetalliseerde coating mogen alleen droog gereinigd worden om beschadiging te voorkomen.


Professioneel reinigen

Bijna alle soorten raamdecoratie kunnen ook professioneel gereinigd worden.Wij adviseren om hiervoor contact op te

nemen met een gespecialiseerd reinigingsbedrijf zoals Lamelcleaning Nederland (via 070 361 61/info@lamelcleaning.nl).


Het advies in deze reinigingsinstructie is met zorg opgesteld. Nils Homestore kan echter geen verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten.

AddThis disabled due to cookie consent.